Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Teras Tesisleri işletmecileri arasında bir süredir devam eden anlaşmazlık tahliye ile sonuçlandı.Tesis işletmecileri, belediye yönetimini tapusu kendine ait olmayan yerden kira alıp, hukuksuz işlem yapmakla suçlarken, Büyükşehir Belediyesi de, söz konusu işletmenin Kamu malında işgalci durumuna düştüğü için boşaltma işleminin yapıldığını belirtiyor.

Bu sabah tesise giden polis ve zabıta ekipleri, teras tesislerinde tahliye işlemi başlattı. Tahliye sırasında açıklama yapan tesis ortaklarından Birruh Kısakürek, duruma tepki gösterdi.

Tesisin bulundu arazinin tapusunun belediye’ye ait olmadığını savunan Kısakürek, olayın yargıya taşındığını belirtip ‘Millet kororna virüsten can derdindeyken belediye mal derdine düşmüş.’ dedi.

Belediyenin, koronavirüs nedeniyle adliyede işlemlerin yavaşlamasını fırsat bilip yangından mal kaçırır gibi işlem yapığını savunan Kısakürek, yaşanan anlaşmazlığı şöyle anlattı;

“Burada tahliye işlemi gerçekleşiyor.

10 yıl önce Mustafa Poyraz döneminde Kahramanmaraş Belediyesi orman ile yaptığı sözleşmeyi dayanak gösterip, buranın işletmecisiyle kontrat imzalamış. 2015 yılında Milli Emlak Müdürlüğünden gelen ekipler, buranın tapusunun kendilerinde olduğunu ve yapılan sözleşmenin yok hükmünde olduğunu bildirip geçmişe dönük işlem yapıp süreci devam ettirmişler.

2015 yılında Orman Bölge Müdürlüğü Milli Emlak’e dava açıp 2018 yılında kazanıyor ve bu bölgenin tapusu Orman’a geçiyor. 2017 yılında dönemin belediye başkanı sözleşme yenilenmesi için tebligat gönderiyor. Belediyenin ormanla yaptığı anlaşmada burası yok. Olmayan yer üzerinden nasıl anlaşma yapılabilir. Biz parasını ödediğimiz yerde 3 yıldır işgalci pozisyonunda gözüküyormuşuz. İlginç olan bize burada işgalci deniliyor sonrada kira bedeli konulup ödenmesi isteniyor. Ben işgalciysem neden kira istiyorsunuz?

Eski sözleşmenin süresi bitince belediye yeni sözleşme için 400 bin lira kira biçmiş, yoksa boşalt demiş. İşletmeci ise yerin belediyenin olmadığını, para isteyemeyeceklerini, 2 yere para verdiğini söylemiş. Olay yargıya taşındı, yerin kime ait olduğunun belirlenmesi için. Ancak yangından mal kaçırır gibi, yok hükmündeki sözleşme üzerinden tahliye kararı alınmış. Tamamen kanunsuz, hukuksuz, yapılan işlem. Millet korona virüsten can derdindeyken belediye mal derdin düşmüş. Biz işgalci değiliz, bu yerin kirasını ödedik, hem belediye’ye hem de Milli Emlak’e 10 yıl kira ödedik. Şimdi dava süreci tamamlanmadan tahliye işlemi başlatıldı. Biz Kahramanmaraş’a güzel bir turizm tesisi kazandırdık. Yaptığımız yatırımın belediyenin şahsi çıkarı için heba edilmesini istemiyorum. Turizm ve Ekonomi bakanlığımızı göreve davet ediyorum.”